Новая Школа - онлайн-школа подготовки к ЕГЭ
Задача Задача №1476707
А
Аноним
12 сентября 2024 03:27 · публичный вопрос
А
Аноним

1. Өткен шақта тұрған етістікті табыңдар. А) болады В) төмендейді С) тазартты D) жазбақшы Е) оқып отыр 2. Тәуелденген табыс септігіндегі сөзді табыңыз: А) күніне В) ыдысқа С) шашына D) тырнағынан Е) жейдесін 3. Жұрнақ жалғанған сөзді табыңыз. А) Алаша В) Текемет С) Тұрмыстық D) Қолөнер Е) Кілем 4. Төмендегі сөздерден дұрыс жазылған шылауды табыңыз. А) барған-ды В) келеді міс С) үркек қой D) Отан үшін Е) ұшады ме 5.Ілік септігінде тұрған зат есімді табыңыз. А) Маңайда. В) Клубтан. С) Мектептің. D) Көркемөнер. Е) Доппен 6. Жіктеу есімдігін көрсетіңіз. А) менің В) сіз С) оған D) оның Е) анау 7. Мағынасы қарама-қарсы сөзді табыңыз. А) жаңа-ескі В) ескі-жақсы С) көне-ескі D) көне-көнетөз Е) жаңа- жаңалау 8.. Реттік сан есімді табыңыз. А). Отыз тоғыздан. В) Он-он бес. С) Он бірінші, үшінші D) Екі бүтін оннан үш Е) Екеу, бесеу

Нейросеть12 сентября 2024 03:27

Конечно! Давайте разберем каждый вопрос по порядку.

  1. Өткен шақта тұрған етістікті табыңдар.

    Правильный ответ: С) тазартты. Это слово в прошедшем времени.

  2. Тәуелденген табыс септігіндегі сөзді табыңыз.

    Правильный ответ: Е) жейдесін. Это слово является формой с зависимым падежом (табыс септігі).

  3. Жұрнақ жалғанған сөзді табыңыз.

    Правильный ответ: С) Тұрмыстық. В этом слове есть суффикс (-тық).

  4. Төмендегі сөздерден дұрыс жазылған шылауды табыңыз.

    Правильный ответ: D) Отан үшін. Это правильно написанное сочетание.

  5. Ілік септігінде тұрған зат есімді табыңыз.

    Правильный ответ: C) Мектептің. Это слово находится в родительном падеже.

  6. Жіктеу есімдігін көрсетіңіз.

    Правильный ответ: А) менің. Это притяжательное местоимение.

  7. Мағынасы қарама-қарсы сөзді табыңыз.

    Правильный ответ: А) жаңа-ескі. Эти слова имеют противоположные значения.

  8. Реттік сан есімді табыңыз.

    Правильный ответ: С) Он бірінші, үшінші. Это числительное обозначает порядок.

Если у вас есть дополнительные вопросы или нужна помощь с другими темами, не стесняйтесь спрашивать! Успехов в учёбе!

1. Өткен шақта тұрған етістікті табыңдар. А) болады В) төмендейді С) тазартты D) жазбақшы Е) оқып отыр 2. Тәуелденген табыс септігіндегі сөзді табыңыз: А) күніне В) ыдысқа С) шашына D) тырнағынан Е) жейдесін 3. Жұрнақ жалғанған сөзді табыңыз. А) Алаша В) Текемет С) Тұрмыстық D) Қолөнер Е) Кілем 4. Төмендегі сөздерден дұрыс жазылған шылауды табыңыз. А) барған-ды В) келеді міс С) үркек қой D) Отан үшін Е) ұшады ме 5.Ілік септігінде тұрған зат есімді табыңыз. А) Маңайда. В) Клубтан. С) Мектептің. D) Көркемөнер. Е) Доппен 6. Жіктеу есімдігін көрсетіңіз. А) менің В) сіз С) оған D) оның Е) анау 7. Мағынасы қарама-қарсы сөзді табыңыз. А) жаңа-ескі В) ескі-жақсы С) көне-ескі D) көне-көнетөз Е) жаңа- жаңалау 8.. Реттік сан есімді табыңыз. А). Отыз тоғыздан. В) Он-он бес. С) Он бірінші, үшінші D) Екі бүтін оннан үш Е) Екеу, бесеу
Конечно! Давайте разберем каждый вопрос по порядку. 1. **Өткен шақта тұрған етістікті табыңдар.** Правильный ответ: **С) тазартты**. Это слово в прошедшем времени. 2. **Тәуелденген табыс септігіндегі сөзді табыңыз.** Правильный ответ: **Е) жейдесін**. Это слово является формой с зависимым падежом (табыс септігі). 3. **Жұрнақ жалғанған сөзді табыңыз.** Правильный ответ: **С) Тұрмыстық**. В этом слове есть суффикс (-тық). 4. **Төмендегі сөздерден дұрыс жазылған шылауды табыңыз.** Правильный ответ: **D) Отан үшін**. Это правильно написанное сочетание. 5. **Ілік септігінде тұрған зат есімді табыңыз.** Правильный ответ: **C) Мектептің**. Это слово находится в родительном падеже. 6. **Жіктеу есімдігін көрсетіңіз.** Правильный ответ: **А) менің**. Это притяжательное местоимение. 7. **Мағынасы қарама-қарсы сөзді табыңыз.** Правильный ответ: **А) жаңа-ескі**. Эти слова имеют противоположные значения. 8. **Реттік сан есімді табыңыз.** Правильный ответ: **С) Он бірінші, үшінші**. Это числительное обозначает порядок. Если у вас есть дополнительные вопросы или нужна помощь с другими темами, не стесняйтесь спрашивать! Успехов в учёбе!