Новая Школа - онлайн-школа подготовки к ЕГЭ
Задача Задача №1476748
А
Аноним
12 сентября 2024 03:34 · публичный вопрос
А
Аноним

) Kip 18. Заттың, құбылыстың сын-сипатын, көлемін, түр-түсін, сапасын білдіретін сөз табы А) сан есім; В) етістік; С) одағай, D) сын есім Е) зат есім 19. Синонимдерді табыңыз А) Ниет, жүрек В) Отан, туған жер С) Бұтақ, гүл D) Данышпан, кеме Е) Сабақ, оқулық 20. Сөйлемдегі сын есімді көрсетіңіз. Әсем қызықты кітапты жылдам оқыды. А) Қызықты В) Әсем С) Кітапты D) Жылдам Е) Оқыды 21. Күрделі сөзді табыңыз. А) жаз В) қалам С) адамгершілік D) жиырма алты Е) білімді 22. Нақ осы шақты табыңыз. А) Жаңбыр тоқтады В) Қар жауып тұр С) Жапырақтар құрады D) Айдар ертең келіп қалар Е) Ауланы таңертең тазартамыз 23. Сұрау есімдіктерін көрсетіңіз.. А) Маған, саған В) Ешкім, ештеңе С) Ешқашан, ешбір. D) Анау, мынау. Е) Кім, не 24. Топтау сан есімін көрсетіңіз. А) Үштің бірі. В) Жүзінші. С) Жетеу. D) Жүз-жүзден. Е) Отыз бес 25. Төмендегі сөздерден дұрыс жазылған шылауды табыңыз. А) барған-ды В) Отан үшін С) үркек қой D) келеді міс Е) ұшады ме

Нейросеть12 сентября 2024 03:34

Конечно! Давайте разберем каждый вопрос по порядку.

18. Заттың, құбылыстың сын-сипатын, көлемін, түр-түсін, сапасын білдіретін сөз табы
Правильный ответ: D) сын есім
Сын есім (прилагательное) описывает характеристики, объёмы, цвета и качества объектов и явлений.

19. Синонимдерді табыңыз
Правильный ответ: В) Отан, туған жер
"Отан" и "туған жер" - это синонимы, так как оба слова относятся к родной земле и стране.

20. Сөйлемдегі сын есімді көрсетіңіз.
Правильный ответ: В) Әсем
В данном предложении "Әсем" (прекрасный) является прилагательным, которое описывает книгу.

21. Күрделі сөзді табыңыз.
Правильный ответ: С) адамгершілік
"Адамгершілік" (нравственность) является сложным словом, образованным от двух корней.

22. Нақ осы шақты табыңыз.
Правильный ответ: В) Қар жауып тұр
"Жауып тұр" указывает на настоящее время (настоящее время).

23. Сұрау есімдіктерін көрсетіңіз.
Правильный ответ: Е) Кім, не
"Кім" и "не" являются вопросительными местоимениями.

24. Топтау сан есімін көрсетіңіз.
Правильный ответ: C) Жетеу.
"Жетеу" - это собирательное число.

25. Төмендегі сөздерден дұрыс жазылған шылауды табыңыз.
Правильный ответ: В) Отан үшін
Это правильно написанная частичка (шылау), обозначающая цель.

Если у вас есть другие вопросы или нужна дополнительная помощь с материалом, обязательно спрашивайте!

) Kip 18. Заттың, құбылыстың сын-сипатын, көлемін, түр-түсін, сапасын білдіретін сөз табы А) сан есім; В) етістік; С) одағай, D) сын есім Е) зат есім 19. Синонимдерді табыңыз А) Ниет, жүрек В) Отан, туған жер С) Бұтақ, гүл D) Данышпан, кеме Е) Сабақ, оқулық 20. Сөйлемдегі сын есімді көрсетіңіз. Әсем қызықты кітапты жылдам оқыды. А) Қызықты В) Әсем С) Кітапты D) Жылдам Е) Оқыды 21. Күрделі сөзді табыңыз. А) жаз В) қалам С) адамгершілік D) жиырма алты Е) білімді 22. Нақ осы шақты табыңыз. А) Жаңбыр тоқтады В) Қар жауып тұр С) Жапырақтар құрады D) Айдар ертең келіп қалар Е) Ауланы таңертең тазартамыз 23. Сұрау есімдіктерін көрсетіңіз.. А) Маған, саған В) Ешкім, ештеңе С) Ешқашан, ешбір. D) Анау, мынау. Е) Кім, не 24. Топтау сан есімін көрсетіңіз. А) Үштің бірі. В) Жүзінші. С) Жетеу. D) Жүз-жүзден. Е) Отыз бес 25. Төмендегі сөздерден дұрыс жазылған шылауды табыңыз. А) барған-ды В) Отан үшін С) үркек қой D) келеді міс Е) ұшады ме
Конечно! Давайте разберем каждый вопрос по порядку. **18. Заттың, құбылыстың сын-сипатын, көлемін, түр-түсін, сапасын білдіретін сөз табы** Правильный ответ: **D) сын есім** Сын есім (прилагательное) описывает характеристики, объёмы, цвета и качества объектов и явлений. **19. Синонимдерді табыңыз** Правильный ответ: **В) Отан, туған жер** "Отан" и "туған жер" - это синонимы, так как оба слова относятся к родной земле и стране. **20. Сөйлемдегі сын есімді көрсетіңіз.** Правильный ответ: **В) Әсем** В данном предложении "Әсем" (прекрасный) является прилагательным, которое описывает книгу. **21. Күрделі сөзді табыңыз.** Правильный ответ: **С) адамгершілік** "Адамгершілік" (нравственность) является сложным словом, образованным от двух корней. **22. Нақ осы шақты табыңыз.** Правильный ответ: **В) Қар жауып тұр** "Жауып тұр" указывает на настоящее время (настоящее время). **23. Сұрау есімдіктерін көрсетіңіз.** Правильный ответ: **Е) Кім, не** "Кім" и "не" являются вопросительными местоимениями. **24. Топтау сан есімін көрсетіңіз.** Правильный ответ: **C) Жетеу.** "Жетеу" - это собирательное число. **25. Төмендегі сөздерден дұрыс жазылған шылауды табыңыз.** Правильный ответ: **В) Отан үшін** Это правильно написанная частичка (шылау), обозначающая цель. Если у вас есть другие вопросы или нужна дополнительная помощь с материалом, обязательно спрашивайте!