Новая Школа - онлайн-школа подготовки к ЕГЭ
Задача Задача №1630619
А
Аноним
26 сентября 2024 03:59 · публичный вопрос
А
Аноним

Тест орында 1. Қазақ тілінде етістіктің неше шағы бар? А) 2 В) 3. С) 4. Д) 5. Е) 6. 2. Күрделі нақ осы шақ етістігін табыңыз. А) Келіпсің. В) Тыңдап отыр. С) Шыдамайды. Д) Келген жоқ Е) Ұнамай қалды 3. Ауыспалы осы шақтың жұрнағын белгілеңіз. А) -ып, -іп, -п. В) - ып, -іп,-а, -е. С) -а, -е, -й Д) -а, -е, -й, -п. Е) -ыр, -ір, -р. 4. Жедел өткен шақтың жұрнағын табыңыз. А) -ды, -ді, -ты, -ті. В) -атын, -етін, -йтын, итін. С) -ған, -ген. Д) -ар, -ер, -р. Е) -ып, -іп, -п. 5. Етістіктіңболжалдыкелершақтүрінтабыңыз. А) Қарама В) Қарармын. С) Қарағансы. Д) Қарадым. Е) Қарамақпын. 6. Бұрынғыөткеншақтыңжұрнағынтабыңыз. А) -ды, -ді, -ты, -ті В) -атын, -етін, -йтын, итін. С) -ған, -ген, -қан, -кен. Д) -ар, -ер. Е) -ып, -іп, -п. 7. Ауыспалыкелершақтыңжұрнағынтабыңыз А) -мақ, -мек, -бақ, -бек. В) -етін, -йтын, итін С) -а, -е, -й. Д) -ар, -ер, -р Е) -ып, -іп, -п. 8. Етістіктің ауыспалы өткен шағын табыңыз. А) Жазады В) Барған. С) Барсың 9. Күрделінақ осы шақтыңжұрнағынтабыңыз. Д) Бармақ. Е) Барайын. ) -ды, -ді, -ты, -ті. В) -атын, -етін, -йтын, итін А С) -ған, -ген. Д) -ар, -ер, -р. Е) -ып, -іп, -п 10. Мақсаттыкелершақтыңжұрнағын табыңыз А) -мақ, -мек, -бақ, -бек, -пақ, -пек. В) -ды, -ді, -ты. С) -а, -е, -й. Д) -ар, -ер, -р. Е) -ып, -іп, -п

Нейросеть26 сентября 2024 03:59

Давайте разберем ваши вопросы по казахскому языку, касающиеся глаголов и их форм. Вот ваши вопросы с соответствующими ответами:

  1. Қазақ тілінде етістіктің неше шағы бар?

    • Правильный ответ: В) 3. В казахском языке глагол имеет три времени: настоящее (осы шақ), прошедшее (өткен шақ) и будущее (келешек шақ).
  2. Күрделі нақ осы шақ етістігін табыңыз.

    • Правильный ответ: В) Тыңдап отыр. Это сложная форма настоящего времени.
  3. Ауыспалы осы шақтың жұрнағын белгілеңіз.

    • Правильный ответ: А) -ып, -іп, -п. Эти суффиксы обозначают переходное настоящее время.
  4. Жедел өткен шақтың жұрнағын табыңыз.

    • Правильный ответ: А) -ды, -ді, -ты, -ті. Эти суффиксы используются для обозначения быстрого прошедшего времени.
  5. Етістіктің болжалдық келер шақ түрін табыңыз.

    • Правильный ответ: Е) Қарамақпын. Это форма будущего времени с предположением.
  6. Бұрынғы өткен шақтың жұрнағын табыңыз.

    • Правильный ответ: С) -ған, -ген, -қан, -кен. Эти суффиксы обозначают прошедшее время.
  7. Ауыспалы келер шақтың жұрнағын табыңыз.

    • Правильный ответ: А) -мақ, -мек, -бақ, -бек. Эти суффиксы помогают образовать форму будущего времени с переходным значением.
  8. Етістіктің ауыспалы өткен шағын табыңыз.

    • Правильный ответ: В) Барған. Это форма прошедшего времени с переходным значением.
  9. Күрделі нақ осы шақтың жұрнағын табыңыз.

    • Правильный ответ: А) -ды, -ді, -ты, -ті. Это формирование простого настоящего времени.
  10. Мақсаттык келер шақтың жұрнағын табыңыз.

    • Правильный ответ: А) -мақ, -мек, -бақ, -бек, -пақ, -пек. Эти суффиксы используются для обозначения цели в будущем времени.

Если у вас есть дополнительные вопросы или нуждаетесь в пояснениях, не стесняйтесь задавать!

Тест орында 1. Қазақ тілінде етістіктің неше шағы бар? А) 2 В) 3. С) 4. Д) 5. Е) 6. 2. Күрделі нақ осы шақ етістігін табыңыз. А) Келіпсің. В) Тыңдап отыр. С) Шыдамайды. Д) Келген жоқ Е) Ұнамай қалды 3. Ауыспалы осы шақтың жұрнағын белгілеңіз. А) -ып, -іп, -п. В) - ып, -іп,-а, -е. С) -а, -е, -й Д) -а, -е, -й, -п. Е) -ыр, -ір, -р. 4. Жедел өткен шақтың жұрнағын табыңыз. А) -ды, -ді, -ты, -ті. В) -атын, -етін, -йтын, итін. С) -ған, -ген. Д) -ар, -ер, -р. Е) -ып, -іп, -п. 5. Етістіктіңболжалдыкелершақтүрінтабыңыз. А) Қарама В) Қарармын. С) Қарағансы. Д) Қарадым. Е) Қарамақпын. 6. Бұрынғыөткеншақтыңжұрнағынтабыңыз. А) -ды, -ді, -ты, -ті В) -атын, -етін, -йтын, итін. С) -ған, -ген, -қан, -кен. Д) -ар, -ер. Е) -ып, -іп, -п. 7. Ауыспалыкелершақтыңжұрнағынтабыңыз А) -мақ, -мек, -бақ, -бек. В) -етін, -йтын, итін С) -а, -е, -й. Д) -ар, -ер, -р Е) -ып, -іп, -п. 8. Етістіктің ауыспалы өткен шағын табыңыз. А) Жазады В) Барған. С) Барсың 9. Күрделінақ осы шақтыңжұрнағынтабыңыз. Д) Бармақ. Е) Барайын. ) -ды, -ді, -ты, -ті. В) -атын, -етін, -йтын, итін А С) -ған, -ген. Д) -ар, -ер, -р. Е) -ып, -іп, -п 10. Мақсаттыкелершақтыңжұрнағын табыңыз А) -мақ, -мек, -бақ, -бек, -пақ, -пек. В) -ды, -ді, -ты. С) -а, -е, -й. Д) -ар, -ер, -р. Е) -ып, -іп, -п
Давайте разберем ваши вопросы по казахскому языку, касающиеся глаголов и их форм. Вот ваши вопросы с соответствующими ответами: 1. Қазақ тілінде етістіктің неше шағы бар? - Правильный ответ: **В) 3**. В казахском языке глагол имеет три времени: настоящее (осы шақ), прошедшее (өткен шақ) и будущее (келешек шақ). 2. Күрделі нақ осы шақ етістігін табыңыз. - Правильный ответ: **В) Тыңдап отыр**. Это сложная форма настоящего времени. 3. Ауыспалы осы шақтың жұрнағын белгілеңіз. - Правильный ответ: **А) -ып, -іп, -п**. Эти суффиксы обозначают переходное настоящее время. 4. Жедел өткен шақтың жұрнағын табыңыз. - Правильный ответ: **А) -ды, -ді, -ты, -ті**. Эти суффиксы используются для обозначения быстрого прошедшего времени. 5. Етістіктің болжалдық келер шақ түрін табыңыз. - Правильный ответ: **Е) Қарамақпын**. Это форма будущего времени с предположением. 6. Бұрынғы өткен шақтың жұрнағын табыңыз. - Правильный ответ: **С) -ған, -ген, -қан, -кен**. Эти суффиксы обозначают прошедшее время. 7. Ауыспалы келер шақтың жұрнағын табыңыз. - Правильный ответ: **А) -мақ, -мек, -бақ, -бек**. Эти суффиксы помогают образовать форму будущего времени с переходным значением. 8. Етістіктің ауыспалы өткен шағын табыңыз. - Правильный ответ: **В) Барған**. Это форма прошедшего времени с переходным значением. 9. Күрделі нақ осы шақтың жұрнағын табыңыз. - Правильный ответ: **А) -ды, -ді, -ты, -ті**. Это формирование простого настоящего времени. 10. Мақсаттык келер шақтың жұрнағын табыңыз. - Правильный ответ: **А) -мақ, -мек, -бақ, -бек, -пақ, -пек**. Эти суффиксы используются для обозначения цели в будущем времени. Если у вас есть дополнительные вопросы или нуждаетесь в пояснениях, не стесняйтесь задавать!