Новая Школа - онлайн-школа подготовки к ЕГЭ
Задача Задача №1700744
А
Аноним
02 октября 2024 07:30 · публичный вопрос
А
Аноним

Позначте рядок, у якому від усіх іменників прикметники утворюються за допомогою суфікса -ов-: А метр, травень, дощ, нуль Б калина, казка, поле, марш В парча, кварц, гроза, шовк Г ліс, кільце, кришталь, глянець Д пурпур, емаль, груша, край 2. Позначте рядок, у якому виділене слово слід писати з малої літери: А Ишли ми до (Ш, ш) евченкового генія духу золотого зачерпнуть! Б Щороку в березні в усіх навчальних закладах України відбуваються (Ш, ш) евченківські читання. В Оригінальні (Ш, ш) евченкові твори дають щедру інформацію про те, як він жив. Г Озветься знов діброва темнолиста, коли до тебе, хлопче, край села, немов дарунок теплого дитинства, (Ш, ш) евченкова калина зацвіла. Д Живе й не вмирає (Ш, шевченківська мати, колгоспна кріпачка, забута не раз. 3. Позначте рядок, у якому всі складні прикметники пишуться через дефіс: А сліпучо/білий, вічно/юний, червоно/гарячий, ніжно/рожевий Б сніжно/білий, північно/східний, світло/голубий, мовно/літературний В гірко/солоний, хіміко/біологічний, західно/український, радіо/фізичний Г суспільно/політичний, густо/синій, зовнішньо/торговий, військово/патріотичний Д музично/хоровий, глибоко/змістовний, зерно/трав'яний, повітряно/морський Позначте рядок, у якому всі прикметники присвійні: А лікарів рецепт, лебедина пісня, Оленчина косинка; Б Франкові заклики, ненин голос, слюсарів інструмент; В товаришева книга, Кобзарів заповіт, ахіллесова п'ята; Г професорова лекція, солдатська каска, Іванків олівець; Д Лукашева сопілка, братова допомога, батьківські збори 5. Правильно узгоджено прикметники з іменниками в усіх словах рядка А красиве панно, багатолюдний Делі, широка Міссурі, веселий месьє Б маленьке какаду, змістовне лібрето, високе Кіліманджаро, струнка міс В сонячна Перу, золоте кольє, сіре кашне, дивакуватий маестро Г ліричне інтермецо, козацький бароко, старе піаніно, цікаве кіно Д смачне манго, новий фортепіано, далека Чилі, біле жабо 6. Форми ступенів порівняння прикметників правильно утворено в рядку А багатший, більш вірогідний, щонайрозвинутіший, найбільш цивілізований Б менш відомий, пресильніший, найохайніший, найменш визначний В дешевший, сліпіший, найнижчий, найбільш самостійний Г повніший, більш прозорий, самий тонкий, найменш потужний Д кращий, менш цікавий, якнайшвидший, більш видатніший 7. Помилку в написанні прикметникового суфікса допущено в рядку А вишневий, замшевий Б магнієвий, маршовий В плюшевий, палацовий Г гайовий, алюмінійовий Д тіньовий, почуттєвий 8. Через дефіс треба писати всі складні прикметники рядка А лимонно/жовтий, лимонно/кислий, лимонно/ванільний Б суспільно/політичний, суспільно/корисний, суспільно/економічний В південно/український, південно/західний, південно/кримський Г садово/городній, садово/дачний, садово/парковий Д науково/дослідний, науково/популярний, науково/подібний

Нейросеть02 октября 2024 07:30

Давайте разберем ваши вопросы по украинскому языку.

  1. Позначте рядок, у якому від усіх іменників прикметники утворюються за допомогою суфікса -ов-:

    • Правильный ответ: Г (ліс, кільце, кришталь, глянець) - прикметники, такие как "лісовий", "кільцевий", "кришталевий" и "глянцевий" образуются с использованием суффикса -ов-.
  2. Позначте рядок, у якому виділене слово слід писати з малої літери:

    • Правильный ответ: Д (Живе й не вмирає (шевченківська мати, колгоспна кріпачка, забута не раз.) - здесь "шевченківська" относится к родовому падежу и пишется с маленькой буквы.
  3. Позначте рядок, у якому всі складні прикметники пишуться через дефіс:

    • Правильный ответ: А (слепучо-білий, вічно-юний, червоно-гарячий, ніжно-рожевий) - все эти сложные прилагательные пишутся через дефис.
  4. Позначте рядок, у якому всі прикметники присвійні:

    • Правильный ответ: В (товаришева книга, Кобзарів заповіт, ахіллесова п'ята) - все эти прилагательные являются притяжательными.
  5. Правильно узгоджено прикметники з іменниками в усіх словах рядка:

    • Правильный ответ: Б (маленьке какаду, змістовне лібрето, високе Кіліманджаро, струнка міс) - здесь все прилагательные согласованы правильно с именниками.
  6. Форми ступенів порівняння прикметників правильно утворено в рядку:

    • Правильный ответ: А (багатший, більш вірогідний, щонайрозвинутіший, найбільш цивілізований) - все формы сравнительной степени прилагательных образованы правильно.
  7. Помилку в написанні прикметникового суфікса допущено в рядку:

    • Правильный ответ: Г (гайовий, алюмінійовий) - слово "алюмінійовий" пишется с суффиксом -ов-, но "гайовий" корректно.
  8. Через дефіс треба писати всі складні прикметники рядка:

    • Правильный ответ: Б (суспільно-політичний, суспільно-економічний, суспільно-корисний) - все эти сложные прилагательные правильного написаны через дефис.

Если вам нужна дополнительная помощь или пояснения по конкретным темам, пожалуйста, дайте знать!

Позначте рядок, у якому від усіх іменників прикметники утворюються за допомогою суфікса -ов-: А метр, травень, дощ, нуль Б калина, казка, поле, марш В парча, кварц, гроза, шовк Г ліс, кільце, кришталь, глянець Д пурпур, емаль, груша, край 2. Позначте рядок, у якому виділене слово слід писати з малої літери: А Ишли ми до (Ш, ш) евченкового генія духу золотого зачерпнуть! Б Щороку в березні в усіх навчальних закладах України відбуваються (Ш, ш) евченківські читання. В Оригінальні (Ш, ш) евченкові твори дають щедру інформацію про те, як він жив. Г Озветься знов діброва темнолиста, коли до тебе, хлопче, край села, немов дарунок теплого дитинства, (Ш, ш) евченкова калина зацвіла. Д Живе й не вмирає (Ш, шевченківська мати, колгоспна кріпачка, забута не раз. 3. Позначте рядок, у якому всі складні прикметники пишуться через дефіс: А сліпучо/білий, вічно/юний, червоно/гарячий, ніжно/рожевий Б сніжно/білий, північно/східний, світло/голубий, мовно/літературний В гірко/солоний, хіміко/біологічний, західно/український, радіо/фізичний Г суспільно/політичний, густо/синій, зовнішньо/торговий, військово/патріотичний Д музично/хоровий, глибоко/змістовний, зерно/трав'яний, повітряно/морський Позначте рядок, у якому всі прикметники присвійні: А лікарів рецепт, лебедина пісня, Оленчина косинка; Б Франкові заклики, ненин голос, слюсарів інструмент; В товаришева книга, Кобзарів заповіт, ахіллесова п'ята; Г професорова лекція, солдатська каска, Іванків олівець; Д Лукашева сопілка, братова допомога, батьківські збори 5. Правильно узгоджено прикметники з іменниками в усіх словах рядка А красиве панно, багатолюдний Делі, широка Міссурі, веселий месьє Б маленьке какаду, змістовне лібрето, високе Кіліманджаро, струнка міс В сонячна Перу, золоте кольє, сіре кашне, дивакуватий маестро Г ліричне інтермецо, козацький бароко, старе піаніно, цікаве кіно Д смачне манго, новий фортепіано, далека Чилі, біле жабо 6. Форми ступенів порівняння прикметників правильно утворено в рядку А багатший, більш вірогідний, щонайрозвинутіший, найбільш цивілізований Б менш відомий, пресильніший, найохайніший, найменш визначний В дешевший, сліпіший, найнижчий, найбільш самостійний Г повніший, більш прозорий, самий тонкий, найменш потужний Д кращий, менш цікавий, якнайшвидший, більш видатніший 7. Помилку в написанні прикметникового суфікса допущено в рядку А вишневий, замшевий Б магнієвий, маршовий В плюшевий, палацовий Г гайовий, алюмінійовий Д тіньовий, почуттєвий 8. Через дефіс треба писати всі складні прикметники рядка А лимонно/жовтий, лимонно/кислий, лимонно/ванільний Б суспільно/політичний, суспільно/корисний, суспільно/економічний В південно/український, південно/західний, південно/кримський Г садово/городній, садово/дачний, садово/парковий Д науково/дослідний, науково/популярний, науково/подібний
Давайте разберем ваши вопросы по украинскому языку. 1. **Позначте рядок, у якому від усіх іменників прикметники утворюються за допомогою суфікса -ов-:** - Правильный ответ: **Г** (ліс, кільце, кришталь, глянець) - прикметники, такие как "лісовий", "кільцевий", "кришталевий" и "глянцевий" образуются с использованием суффикса -ов-. 2. **Позначте рядок, у якому виділене слово слід писати з малої літери:** - Правильный ответ: **Д** (Живе й не вмирає (шевченківська мати, колгоспна кріпачка, забута не раз.) - здесь "шевченківська" относится к родовому падежу и пишется с маленькой буквы. 3. **Позначте рядок, у якому всі складні прикметники пишуться через дефіс:** - Правильный ответ: **А** (слепучо-білий, вічно-юний, червоно-гарячий, ніжно-рожевий) - все эти сложные прилагательные пишутся через дефис. 4. **Позначте рядок, у якому всі прикметники присвійні:** - Правильный ответ: **В** (товаришева книга, Кобзарів заповіт, ахіллесова п'ята) - все эти прилагательные являются притяжательными. 5. **Правильно узгоджено прикметники з іменниками в усіх словах рядка:** - Правильный ответ: **Б** (маленьке какаду, змістовне лібрето, високе Кіліманджаро, струнка міс) - здесь все прилагательные согласованы правильно с именниками. 6. **Форми ступенів порівняння прикметників правильно утворено в рядку:** - Правильный ответ: **А** (багатший, більш вірогідний, щонайрозвинутіший, найбільш цивілізований) - все формы сравнительной степени прилагательных образованы правильно. 7. **Помилку в написанні прикметникового суфікса допущено в рядку:** - Правильный ответ: **Г** (гайовий, алюмінійовий) - слово "алюмінійовий" пишется с суффиксом -ов-, но "гайовий" корректно. 8. **Через дефіс треба писати всі складні прикметники рядка:** - Правильный ответ: **Б** (суспільно-політичний, суспільно-економічний, суспільно-корисний) - все эти сложные прилагательные правильного написаны через дефис. Если вам нужна дополнительная помощь или пояснения по конкретным темам, пожалуйста, дайте знать!