Новая Школа - онлайн-школа подготовки к ЕГЭ
Задача Задача №1903041
А
Аноним
17 октября 2024 14:35 · публичный вопрос
А
Аноним

TEST 1 1. Which suffix forms nouns from the words punish, pave? A)-ment Di-th B)-ness E)-ship C)-eer 2. Choose the derivative nouns. A) development, rainy, dictation, kingdom B) ) impression, driver, actress, finger C) mixer, competition, information, doctor D) canteen, player, actor, depth E) length, employce, hostess, heroism 3. Choose the compound nouns. A) oak-tree, German, helicopter, tea-spoon B) bookcase, table-cloth, darkness, eyeglass C) blackboard, ticket-office, management, sunflower ISIM-TESTLƏR D) juice, rain, wind, snow E) juicy, windy, jewellery, hill 7. Choose the nouns. A) fog. frog, advise, book, asleep B) advice, right, culture, ship, industry C) bank, alone, fire, gate, window D) team, poultry, mice, nice, lice E) speak, country, water, police, tooth 8. Choose the nouns. A) bag, wood, sad B) big, bed, beauty C) pencil, good, food D) banner, boy, camp E) dangerous, son, mice 9. Choose the nouns. A) silk, bad, wool D) handbag, salesman, man-driver, cupboard B) big, bed, selfish C) pencil, well, good E) midnight, championship, bathroom, explanation D) wealth, glass, beer E) nice, sun, rice 4. Choose the compound nouns. 10. Choose the Common nouns. A) sister-in-law, condition, toothpaste, railway A) rain, Holland, bear, football B) ceiling, father, dance, test B) fireplace, sportsman, salesman. sunflower C) somebody, kindergarten, carriage, dictionary D) boyfriend, living-room, butterfly. German E) newspaper, afternoon, handball, marriage 5. Choose the Common nouns. A) scenery, poultry, rainy, juice B) London, German, The USA, City C) sound, employer, human, meet D) cheap, beautiful, envelope, pianist E) guest, education, glue, meal 6. Choose the Proper nouns. A) airmail, agreement, German, sea B) lake, Moscow, farther, India C) The USA, Baku, The UK, BMW C) water, USA, basket, beauty D) eye, hair, Bernard, bank E) pig, snow, money, Scotland TEST 2 1. Choose the Common nouns. A) old, every, knife, lake B) city, river, boy, mountain C) white, Nick, country, girl D) Baikal, nice, region, father E) pretty, kind, Bill, king 2. Choose the Common nouns. A) butter, Japan, North America B) book, story, Canada, street news, train, democracy C) kingdom, D) tourist, butterfly, France, miss E) student, mark, uncle, low

Нейросеть17 октября 2024 14:35

Конечно! Давайте разберём ваши вопросы шаг за шагом.

TEST 1

  1. Какой суффикс образует существительные от слов «punish» (наказывать) и «pave» (покрывать)?

    • Правильный ответ: A) -ment (punishment, pavement).
  2. Выберите производные существительные.

    • Правильный ответ: C) mixer, competition, information, doctor.
  3. Выберите составные существительные.

    • Правильный ответ: B) bookcase, table-cloth, darkness, eyeglass.
  4. Выберите существительные.

    • Правильный ответ: B) advice, right, culture, ship, industry.
  5. Выберите существительные.

    • Правильный ответ: C) pencil, good, food.
  6. Выберите существительные.

    • Правильный ответ: E) midnight, championship, bathroom, explanation.
  7. Выберите составные существительные.

    • Правильный ответ: A) sister-in-law, condition, toothpaste, railway.
  8. Выберите общие существительные.

    • Правильный ответ: E) guest, education, glue, meal.
  9. Выберите собственные существительные.

    • Правильный ответ: C) The USA, Baku, The UK, BMW.

TEST 2

  1. Выберите общие существительные.

    • Правильный ответ: B) city, river, boy, mountain.
  2. Выберите общие существительные.

    • Правильный ответ: B) book, story, news, train, democracy.

Если у вас есть дополнительные вопросы или нужен дополнительный разбор, не стесняйтесь спрашивать! Удачи в учёбе!

TEST 1 1. Which suffix forms nouns from the words punish, pave? A)-ment Di-th B)-ness E)-ship C)-eer 2. Choose the derivative nouns. A) development, rainy, dictation, kingdom B) ) impression, driver, actress, finger C) mixer, competition, information, doctor D) canteen, player, actor, depth E) length, employce, hostess, heroism 3. Choose the compound nouns. A) oak-tree, German, helicopter, tea-spoon B) bookcase, table-cloth, darkness, eyeglass C) blackboard, ticket-office, management, sunflower ISIM-TESTLƏR D) juice, rain, wind, snow E) juicy, windy, jewellery, hill 7. Choose the nouns. A) fog. frog, advise, book, asleep B) advice, right, culture, ship, industry C) bank, alone, fire, gate, window D) team, poultry, mice, nice, lice E) speak, country, water, police, tooth 8. Choose the nouns. A) bag, wood, sad B) big, bed, beauty C) pencil, good, food D) banner, boy, camp E) dangerous, son, mice 9. Choose the nouns. A) silk, bad, wool D) handbag, salesman, man-driver, cupboard B) big, bed, selfish C) pencil, well, good E) midnight, championship, bathroom, explanation D) wealth, glass, beer E) nice, sun, rice 4. Choose the compound nouns. 10. Choose the Common nouns. A) sister-in-law, condition, toothpaste, railway A) rain, Holland, bear, football B) ceiling, father, dance, test B) fireplace, sportsman, salesman. sunflower C) somebody, kindergarten, carriage, dictionary D) boyfriend, living-room, butterfly. German E) newspaper, afternoon, handball, marriage 5. Choose the Common nouns. A) scenery, poultry, rainy, juice B) London, German, The USA, City C) sound, employer, human, meet D) cheap, beautiful, envelope, pianist E) guest, education, glue, meal 6. Choose the Proper nouns. A) airmail, agreement, German, sea B) lake, Moscow, farther, India C) The USA, Baku, The UK, BMW C) water, USA, basket, beauty D) eye, hair, Bernard, bank E) pig, snow, money, Scotland TEST 2 1. Choose the Common nouns. A) old, every, knife, lake B) city, river, boy, mountain C) white, Nick, country, girl D) Baikal, nice, region, father E) pretty, kind, Bill, king 2. Choose the Common nouns. A) butter, Japan, North America B) book, story, Canada, street news, train, democracy C) kingdom, D) tourist, butterfly, France, miss E) student, mark, uncle, low
Конечно! Давайте разберём ваши вопросы шаг за шагом. **TEST 1** 1. Какой суффикс образует существительные от слов «punish» (наказывать) и «pave» (покрывать)? - Правильный ответ: **A)** -ment (punishment, pavement). 2. Выберите производные существительные. - Правильный ответ: **C)** mixer, competition, information, doctor. 3. Выберите составные существительные. - Правильный ответ: **B)** bookcase, table-cloth, darkness, eyeglass. 4. Выберите существительные. - Правильный ответ: **B)** advice, right, culture, ship, industry. 5. Выберите существительные. - Правильный ответ: **C)** pencil, good, food. 6. Выберите существительные. - Правильный ответ: **E)** midnight, championship, bathroom, explanation. 7. Выберите составные существительные. - Правильный ответ: **A)** sister-in-law, condition, toothpaste, railway. 8. Выберите общие существительные. - Правильный ответ: **E)** guest, education, glue, meal. 9. Выберите собственные существительные. - Правильный ответ: **C)** The USA, Baku, The UK, BMW. **TEST 2** 1. Выберите общие существительные. - Правильный ответ: **B)** city, river, boy, mountain. 2. Выберите общие существительные. - Правильный ответ: **B)** book, story, news, train, democracy. Если у вас есть дополнительные вопросы или нужен дополнительный разбор, не стесняйтесь спрашивать! Удачи в учёбе!