Новая Школа - онлайн-школа подготовки к ЕГЭ
Задача Задача №2059656
А
Аноним
31 октября 2024 17:05 · публичный вопрос
А
Аноним

Ответьте на вопросы, представленные ниже. Ega qaysi so‘z turkumlari bilan ifodalanadi?  son, harakat nomi, ravish bilan barcha javoblar to‘g‘ri modal so‘zlar, sifatdosh bilan ot, sifat, olmosh bilanAtov gap eganing ishtirokiga ko‘ra qaysi guruhga mansub? Egasi ma’lum gap Egasiz gap Egasi yashiringan gap Egali gapBir so‘zdan iborat bo‘lib, boshqa so‘zlar bilan kengaya olish imkoniyatiga ega bo‘lmagan  gaplar …  deyiladi. Nuqtalar o‘rniga mos keluvchi so‘zni toping. Shaxsi ma’lum gap Shaxsi noma’lum gap So‘z-gaplar Atov gap“Ilmli insonlar taraqqiyotning negizi hisoblanadi” degan fikr qaysi matnda keltirilgan?Inson qadri bilimdaIlm va uning xosiyatlariIlm-taraqqiyot negizi  Kuch bilimda    Beshikdan to qabrgacha ilm izlamoq darkor. Mazkur gap… Shaxsi umumlashgan gap Shaxsi ma’lum gap Shaxsi topilmas gap So‘z-gapEgasi yashiringan gapni aniqlang.  O‘ylamasdan berilgan topshiriqni bajarish shart emas. Bahor. Kunlar iliqlashgan. Qo‘shni xonadan qizlarning kulgusi eshitildi. Masalani yechdingizmi?-so‘radi Tursunoy.“Bunday gaplarning kesimi II shaxs buyruq maylidagi fe’llar bilan ifodalanadi” Ushbu qoidaga mos berilgan gapni aniqlang. Achchiq savol berib, shirin javob kutma. Ha, do‘stlarim ko‘p. Har birimiz shu yurtda ulg‘ayib, bilim olganmiz. Beshikdan to qabrgacha ilm izlamoq darkor.Moslashtiring. Ega qaysi so‘z turkumlari bilan ifodalangan? 1 O‘qish boshlandi a ravish 2 Ko‘plar qatnashdi. b olmosh 3 Aziz o‘sha kitobni o‘qidi c harakatnomi 4 Sen o‘zingni maqtama, seni birov maqtasin d ot 1-c, 2-a, 3-d, 4-b1-a, 2-c, 3-d, 4-b1-c, 2-a, 3-b, 4-d1-c, 2-b, 3-d, 4-aSo‘z benihoya qudratli narsa. Uni o‘z o‘rnida ishlata bilish uchun farosat, malaka va ziyraklik zarur. “Qobusnoma”da shunday bir hikoyat bor: Xalifa Xorun ar-Rashid tush ko‘radi. Tushida barcha tishlari to‘kilib ketgan emish. Xalifa  tushni ta’bir qiluvchidan  tushining ma’nosini so‘raydi. U shunday deydi: “Sendan oldin barcha yaqinlaring, qarindosh-urug‘laring o‘ladi. Sendan boshqa  hech kim qolmaydi”. Bu so‘zni eshitgan Xorun ar-Rashid : “ Sen  mening yuzimga  bunday qayg‘uli so‘zni aytding. Mening  barcha  qarindosh-urug‘larim o‘lsa, so‘ngra men qanday ishga yarayman-u, qanday yashayman?”-deydi darg‘azab bo‘lib va unga yuz darra urishni buyuradi. Keyin boshqa  bir ta’birchini  chaqirib, undan tushining ma’nosini so‘raydi. U bunday deydi: “ Sening umring barcha qarindoshlaring umridan uzun bo‘ladi”.  Shunda  Xorun ar-Rashid : “Barcha aqlning yo‘li birdir va ikkala ta’birning negizi bir yerga boradi, ammo bu  ibora bilan  u iboraning orasida farq bag‘oyat ko‘pdir”,-deydi va unga yuz tillo berishni buyuradi Matn mazmuniga  mos keladigan maqol  qaysi qatorda to‘g‘ri berilgan Shirin so‘z - jon ozig‘i.Elga xizmat - oliy himmat.Bir kun tuz ichgan joyingga qirq kun salom ber.Tilga ixtiyorsiz - elga e’tiborsiz. Urush… Oynisa ayvon ustiga suyangancha qotib qoldi. Mazkur gap … … So‘z-gap Ergashgan qo‘shma gap Ibora Atov gap

Нейросеть31 октября 2024 17:05

Давайте рассмотрим представленные вопросы и ответим на них по порядку.

  1. Ега qaysi so‘z turkumlari bilan ifodalanadi?

    • Слово "еге" выражается с использованием следующих частей речи:
      • сон (числительное)
      • харкат номи (существительное действия)
      • равиш (наречие)
      • сifat (прилагательное)
    • Правильный ответ: "сifat, olmosh bilan ot".
  2. Atov gap eganing ishtirokiga ko‘ra qaysi guruhga mansub?

    • Атрибутный (субъектный) запрос. Ответ: "Egali gap".
  3. Bir so‘zdan iborat bo‘lib, boshqa so‘zlar bilan kengaya olish imkoniyatiga ega bo‘lmagan gaplar … deyiladi.

    • Ответ: “Shaxsi noma’lum gap”.
  4. “Ilmli insonlar taraqqiyotning negizi hisoblanadi” degan fikr qaysi matnda keltirilgan?

    • Правильный ответ: "Ilm va uning xosiyatlari".
  5. Beshikdan to qabrgacha ilm izlamoq darkor. Mazkur gap…

    • Ответ: "Shaxsi umumlashgan gap".
  6. Egasi yashiringan gapni aniqlang.

    • В представленном тексте: "Masalani yechdingizmi?", так как здесь не указано, кто именно задает вопрос.
  7. “Bunday gaplarning kesimi II shaxs buyruq maylidagi fe’llar bilan ifodalanadi” Ushbu qoidaga mos berilgan gapni aniqlang.

    • Ответ: "Achchiq savol berib, shirin javob kutma".
  8. Moslashtiring. Ega qaysi so‘z turkumlari bilan ifodalangan?

    • 1-c: "O‘qish boshlandi" - harakatnomi.
    • 2-a: "Ko‘plar qatnashdi" - ravish.
    • 3-d: "Aziz o‘sha kitobni o‘qidi" - ot.
    • 4-b: "Sen o‘zingni maqtama, seni birov maqtasin" - olmosh.
    • Правильный ответ: "1-c, 2-a, 3-d, 4-b".
  9. Matn mazmuniga mos keladigan maqol qaysi qatorda to‘g‘ri berilgan?

    • Правильный вариант: "Shirin so‘z - jon ozig‘i".
  10. Urush… Oynisa ayvon ustiga suyangancha qotib qoldi. Mazkur gap …

    • Ответ: "Ibora".

Если у вас есть дополнительные вопросы, касающиеся этих тем или других учебных материалов, не стесняйтесь спрашивать!

Ответьте на вопросы, представленные ниже. Ega qaysi so‘z turkumlari bilan ifodalanadi?  son, harakat nomi, ravish bilan barcha javoblar to‘g‘ri modal so‘zlar, sifatdosh bilan ot, sifat, olmosh bilanAtov gap eganing ishtirokiga ko‘ra qaysi guruhga mansub? Egasi ma’lum gap Egasiz gap Egasi yashiringan gap Egali gapBir so‘zdan iborat bo‘lib, boshqa so‘zlar bilan kengaya olish imkoniyatiga ega bo‘lmagan  gaplar …  deyiladi. Nuqtalar o‘rniga mos keluvchi so‘zni toping. Shaxsi ma’lum gap Shaxsi noma’lum gap So‘z-gaplar Atov gap“Ilmli insonlar taraqqiyotning negizi hisoblanadi” degan fikr qaysi matnda keltirilgan?Inson qadri bilimdaIlm va uning xosiyatlariIlm-taraqqiyot negizi  Kuch bilimda    Beshikdan to qabrgacha ilm izlamoq darkor. Mazkur gap… Shaxsi umumlashgan gap Shaxsi ma’lum gap Shaxsi topilmas gap So‘z-gapEgasi yashiringan gapni aniqlang.  O‘ylamasdan berilgan topshiriqni bajarish shart emas. Bahor. Kunlar iliqlashgan. Qo‘shni xonadan qizlarning kulgusi eshitildi. Masalani yechdingizmi?-so‘radi Tursunoy.“Bunday gaplarning kesimi II shaxs buyruq maylidagi fe’llar bilan ifodalanadi” Ushbu qoidaga mos berilgan gapni aniqlang. Achchiq savol berib, shirin javob kutma. Ha, do‘stlarim ko‘p. Har birimiz shu yurtda ulg‘ayib, bilim olganmiz. Beshikdan to qabrgacha ilm izlamoq darkor.Moslashtiring. Ega qaysi so‘z turkumlari bilan ifodalangan? 1 O‘qish boshlandi a ravish 2 Ko‘plar qatnashdi. b olmosh 3 Aziz o‘sha kitobni o‘qidi c harakatnomi 4 Sen o‘zingni maqtama, seni birov maqtasin d ot 1-c, 2-a, 3-d, 4-b1-a, 2-c, 3-d, 4-b1-c, 2-a, 3-b, 4-d1-c, 2-b, 3-d, 4-aSo‘z benihoya qudratli narsa. Uni o‘z o‘rnida ishlata bilish uchun farosat, malaka va ziyraklik zarur. “Qobusnoma”da shunday bir hikoyat bor: Xalifa Xorun ar-Rashid tush ko‘radi. Tushida barcha tishlari to‘kilib ketgan emish. Xalifa  tushni ta’bir qiluvchidan  tushining ma’nosini so‘raydi. U shunday deydi: “Sendan oldin barcha yaqinlaring, qarindosh-urug‘laring o‘ladi. Sendan boshqa  hech kim qolmaydi”. Bu so‘zni eshitgan Xorun ar-Rashid : “ Sen  mening yuzimga  bunday qayg‘uli so‘zni aytding. Mening  barcha  qarindosh-urug‘larim o‘lsa, so‘ngra men qanday ishga yarayman-u, qanday yashayman?”-deydi darg‘azab bo‘lib va unga yuz darra urishni buyuradi. Keyin boshqa  bir ta’birchini  chaqirib, undan tushining ma’nosini so‘raydi. U bunday deydi: “ Sening umring barcha qarindoshlaring umridan uzun bo‘ladi”.  Shunda  Xorun ar-Rashid : “Barcha aqlning yo‘li birdir va ikkala ta’birning negizi bir yerga boradi, ammo bu  ibora bilan  u iboraning orasida farq bag‘oyat ko‘pdir”,-deydi va unga yuz tillo berishni buyuradi Matn mazmuniga  mos keladigan maqol  qaysi qatorda to‘g‘ri berilgan Shirin so‘z - jon ozig‘i.Elga xizmat - oliy himmat.Bir kun tuz ichgan joyingga qirq kun salom ber.Tilga ixtiyorsiz - elga e’tiborsiz. Urush… Oynisa ayvon ustiga suyangancha qotib qoldi. Mazkur gap … … So‘z-gap Ergashgan qo‘shma gap Ibora Atov gap
Давайте рассмотрим представленные вопросы и ответим на них по порядку. 1. **Ега qaysi so‘z turkumlari bilan ifodalanadi?** - Слово "еге" выражается с использованием следующих частей речи: - **сон** (числительное) - **харкат номи** (существительное действия) - **равиш** (наречие) - **сifat** (прилагательное) - Правильный ответ: "сifat, olmosh bilan ot". 2. **Atov gap eganing ishtirokiga ko‘ra qaysi guruhga mansub?** - Атрибутный (субъектный) запрос. Ответ: "Egali gap". 3. **Bir so‘zdan iborat bo‘lib, boshqa so‘zlar bilan kengaya olish imkoniyatiga ega bo‘lmagan gaplar … deyiladi.** - Ответ: “Shaxsi noma’lum gap”. 4. **“Ilmli insonlar taraqqiyotning negizi hisoblanadi” degan fikr qaysi matnda keltirilgan?** - Правильный ответ: "Ilm va uning xosiyatlari". 5. **Beshikdan to qabrgacha ilm izlamoq darkor. Mazkur gap…** - Ответ: "Shaxsi umumlashgan gap". 6. **Egasi yashiringan gapni aniqlang.** - В представленном тексте: "Masalani yechdingizmi?", так как здесь не указано, кто именно задает вопрос. 7. **“Bunday gaplarning kesimi II shaxs buyruq maylidagi fe’llar bilan ifodalanadi” Ushbu qoidaga mos berilgan gapni aniqlang.** - Ответ: "Achchiq savol berib, shirin javob kutma". 8. **Moslashtiring. Ega qaysi so‘z turkumlari bilan ifodalangan?** - 1-c: "O‘qish boshlandi" - harakatnomi. - 2-a: "Ko‘plar qatnashdi" - ravish. - 3-d: "Aziz o‘sha kitobni o‘qidi" - ot. - 4-b: "Sen o‘zingni maqtama, seni birov maqtasin" - olmosh. - Правильный ответ: "1-c, 2-a, 3-d, 4-b". 9. **Matn mazmuniga mos keladigan maqol qaysi qatorda to‘g‘ri berilgan?** - Правильный вариант: "Shirin so‘z - jon ozig‘i". 10. **Urush… Oynisa ayvon ustiga suyangancha qotib qoldi. Mazkur gap …** - Ответ: "Ibora". Если у вас есть дополнительные вопросы, касающиеся этих тем или других учебных материалов, не стесняйтесь спрашивать!