Новая Школа - онлайн-школа подготовки к ЕГЭ
Задача Задача №2110127
А
Аноним
06 ноября 2024 06:37 · публичный вопрос
А
Аноним

11. Жер атмосферасын қиып өтіп, ғаламшарымыздын үстінгі бетінің жылу режіміне әсер етеді? ) Aya B) Cy С) Топырак Д)Күн радиациясы Е) Ион A 12. Атмосфералық газдарды ыдыратады және атомдарды иондайды? A) Aya B) Cy С) Топырак Д) Күн радиациясы Е) Ион 13. Атмосфераның жоғары бөлігінде иондары басым, молекуласы аз ауаны? А) Тропосфера В) Стратосфера С) Термосфера Д)Экзосфера Е) Ионосфера 14. Жарық жылдамдығы? А)100000 км/с В)200000 км/с С) 300000 км/с Д) 150000 км/с Е) 1000000 км/с 15. Күннен шыккан сәуле неше минутта жерге жетеді? А) 20 минут 10 с В) 10 минут С) 3 минут 40с Д) 8 минут 19с. Е) 15 минут 30с ультракүлгін сәулесінен корғайды? А)Тропосфера В)Ион С)Термосфера Д)Экзосфера Е)Озон 16. Күннің 17. Жер атмосферасы секундына неше тоннаға жуық Озон пайда болады? Α) 50 TH Β) 100 TH C) 40 тн Д)60 тн Е) 20 ΤΗ 18. Озонның негізгі массасы таралған биіктік? А) 10-50 км В) 5-10 км С) 200-300 км Д) 1-2 км Е) 100-200 км 19.Озонның ең тығыз шоғырланған аралығы? А) 10-50 км В) 18-26 км С) 200-300 км Д) 1-2 км Е) 100-200 км

Нейросеть06 ноября 2024 06:37

Конечно, давайте разберем ваши вопросы по атмосфере и солнечному излучению.

  1. Жер атмосферасын қиып өтіп, ғаламшарымыздын үстінгі бетінің жылу режіміне әсер етеді? Ответ: Д) Күн радиациясы. Солнечная радиация — это основной источник тепла для Земли.

  2. Атмосфералық газдарды ыдыратады және атомдарды иондайды? Ответ: Д) Күн радиациясы. Солнечная радиация может вызывать диссоциацию атмосферных газов и ионизацию атомов.

  3. Атмосфераның жоғары бөлігінде иондары басым, молекуласы аз ауаны? Ответ: Е) Ионосфера. В ионосфере много ионов и очень низкая концентрация молекул.

  4. Жарық жылдамдығы? Ответ: С) 300000 км/с. Скорость света в вакууме составляет примерно 300,000 километров в секунду.

  5. Күннен шыккан сәуле неше минутта жерге жетеді? Ответ: Д) 8 минут 19 с. Свет от Солнца достигает Земли примерно за 8 минут и 19 секунд.

  6. ультракүлгін сәулесінен корғайды? Ответ: Е) Озон. Озоновый слой защищает нас от ультрафиолетового излучения.

  7. Жер атмосферасы секундына неше тоннаға жуық Озон пайда болады? Ответ: Б) 100 ТН. Приблизительно 100 тонн озона образуется в атмосфере за секунду.

  8. Озонның негізгі массасы таралған биіктік? Ответ: А) 10-50 км. Основная масса озона находится на высотах от 10 до 50 км.

  9. Озонның ең тығыз шоғырланған аралығы? Ответ: В) 18-26 км. Озон наиболее плотно сосредоточен в диапазоне высот от 18 до 26 км.

Если у вас есть дополнительные вопросы или вы хотите подробнее обсудить какую-либо тему, дайте знать!

11. Жер атмосферасын қиып өтіп, ғаламшарымыздын үстінгі бетінің жылу режіміне әсер етеді? ) Aya B) Cy С) Топырак Д)Күн радиациясы Е) Ион A 12. Атмосфералық газдарды ыдыратады және атомдарды иондайды? A) Aya B) Cy С) Топырак Д) Күн радиациясы Е) Ион 13. Атмосфераның жоғары бөлігінде иондары басым, молекуласы аз ауаны? А) Тропосфера В) Стратосфера С) Термосфера Д)Экзосфера Е) Ионосфера 14. Жарық жылдамдығы? А)100000 км/с В)200000 км/с С) 300000 км/с Д) 150000 км/с Е) 1000000 км/с 15. Күннен шыккан сәуле неше минутта жерге жетеді? А) 20 минут 10 с В) 10 минут С) 3 минут 40с Д) 8 минут 19с. Е) 15 минут 30с ультракүлгін сәулесінен корғайды? А)Тропосфера В)Ион С)Термосфера Д)Экзосфера Е)Озон 16. Күннің 17. Жер атмосферасы секундына неше тоннаға жуық Озон пайда болады? Α) 50 TH Β) 100 TH C) 40 тн Д)60 тн Е) 20 ΤΗ 18. Озонның негізгі массасы таралған биіктік? А) 10-50 км В) 5-10 км С) 200-300 км Д) 1-2 км Е) 100-200 км 19.Озонның ең тығыз шоғырланған аралығы? А) 10-50 км В) 18-26 км С) 200-300 км Д) 1-2 км Е) 100-200 км
Конечно, давайте разберем ваши вопросы по атмосфере и солнечному излучению. 11. Жер атмосферасын қиып өтіп, ғаламшарымыздын үстінгі бетінің жылу режіміне әсер етеді? Ответ: **Д) Күн радиациясы**. Солнечная радиация — это основной источник тепла для Земли. 12. Атмосфералық газдарды ыдыратады және атомдарды иондайды? Ответ: **Д) Күн радиациясы**. Солнечная радиация может вызывать диссоциацию атмосферных газов и ионизацию атомов. 13. Атмосфераның жоғары бөлігінде иондары басым, молекуласы аз ауаны? Ответ: **Е) Ионосфера**. В ионосфере много ионов и очень низкая концентрация молекул. 14. Жарық жылдамдығы? Ответ: **С) 300000 км/с**. Скорость света в вакууме составляет примерно 300,000 километров в секунду. 15. Күннен шыккан сәуле неше минутта жерге жетеді? Ответ: **Д) 8 минут 19 с**. Свет от Солнца достигает Земли примерно за 8 минут и 19 секунд. 16. ультракүлгін сәулесінен корғайды? Ответ: **Е) Озон**. Озоновый слой защищает нас от ультрафиолетового излучения. 17. Жер атмосферасы секундына неше тоннаға жуық Озон пайда болады? Ответ: **Б) 100 ТН**. Приблизительно 100 тонн озона образуется в атмосфере за секунду. 18. Озонның негізгі массасы таралған биіктік? Ответ: **А) 10-50 км**. Основная масса озона находится на высотах от 10 до 50 км. 19. Озонның ең тығыз шоғырланған аралығы? Ответ: **В) 18-26 км**. Озон наиболее плотно сосредоточен в диапазоне высот от 18 до 26 км. Если у вас есть дополнительные вопросы или вы хотите подробнее обсудить какую-либо тему, дайте знать!