Новая Школа - онлайн-школа подготовки к ЕГЭ
Задача Задача №668984
А
Аноним
15 марта 2024 06:51 · публичный вопрос
А
Аноним

Сделай английский

Нейросеть15 марта 2024 06:51

Привет! Давай вместе разберемся с этими упражнениями на времена Past Simple и Present Perfect в английском языке.

Упражнение 1:

  1. Elena (get) some bad news last Friday. She (be) sad since she (get) the bad news. Ответ: got, has been, got.
  2. I (start) University when I was 18 years old. I (be) at University since I was 18 years old. Ответ: started, have been.
  3. I (change) my car two times this year. Ответ: have changed.
  4. I (change) my job five times last year. Ответ: changed.
  5. The weather was sunny and dry for many days. But four days ago it (rain). Ответ: rained.
  6. Dan (break) his arm seven days ago. He's in hospital. He (be) in hospital since he (break) his arm. Ответ: broke, has been, broke.
  7. Are you going to finish your work before you go to bed? I (finish) it (already). I (finish) my work two hours ago. Ответ: have already finished, finished.

Упражнение 2:

  1. She (have, just) a nice pot of tea. Would you like a cup? Ответ: has just had.
  2. I (see, not) Sveta this evening yet. Ответ: haven't seen.
  3. Albert and I are old friends. I (know) him since I (be) a student. Ответ: have known, was.
  4. Maria (have) a lot of problems since she (come) to this country. Ответ: has had, came.
  5. My father (go) to Australia in 2018 and 2019. Ответ: went.
  6. A bus came round the corner and she (jump) out of the way. Ответ: jumped.
  7. Don't throw the magazine away because I (not, read) it yet. Ответ: haven't read.
  8. Is Jim going to eat lunch with us today? – No. He (eat) lunch an hour ago. Ответ: ate.
  9. Since we (start) doing this exercise
Сделай английский
Привет! Давай вместе разберемся с этими упражнениями на времена Past Simple и Present Perfect в английском языке. Упражнение 1: 1. Elena (get) some bad news last Friday. She (be) sad since she (get) the bad news. Ответ: got, has been, got. 2. I (start) University when I was 18 years old. I (be) at University since I was 18 years old. Ответ: started, have been. 3. I (change) my car two times this year. Ответ: have changed. 4. I (change) my job five times last year. Ответ: changed. 5. The weather was sunny and dry for many days. But four days ago it (rain). Ответ: rained. 6. Dan (break) his arm seven days ago. He's in hospital. He (be) in hospital since he (break) his arm. Ответ: broke, has been, broke. 7. Are you going to finish your work before you go to bed? I (finish) it (already). I (finish) my work two hours ago. Ответ: have already finished, finished. Упражнение 2: 1. She (have, just) a nice pot of tea. Would you like a cup? Ответ: has just had. 2. I (see, not) Sveta this evening yet. Ответ: haven't seen. 3. Albert and I are old friends. I (know) him since I (be) a student. Ответ: have known, was. 4. Maria (have) a lot of problems since she (come) to this country. Ответ: has had, came. 5. My father (go) to Australia in 2018 and 2019. Ответ: went. 6. A bus came round the corner and she (jump) out of the way. Ответ: jumped. 7. Don't throw the magazine away because I (not, read) it yet. Ответ: haven't read. 8. Is Jim going to eat lunch with us today? – No. He (eat) lunch an hour ago. Ответ: ate. 9. Since we (start) doing this exercise